Keltisch Zeezout

Smaak is belangrijk bij eten. Het maakt of breekt een gerecht. U wilt natuurlijk niet dat een gerecht flauw smaakt en gebruikt verschillende soorten specerijen om uw gerechten lekkerder te maken. Gasten die bij u langskomen en niet graag meer komen voor een 2de keer is natuurlijk beschamend. Zout is zo belangrijk in eten en alledaagse producten dat mensen het al eeuwen gebruiken om hun gerecht op smaak te maken. Keltisch zeezout is hiervan een belangrijk voorbeeld. Je hebt natuurlijk meerdere soorten zout tegenwoordig die allemaal verschillende namen hebben zoals Himalaya zout. Maar wist u dat Keltisch zeezout gezonder is dan al die andere soorten zout? Te veel zout in eten kan namelijk voor complicaties zorgen als u hiervan teveel nuttigt.

Voor- en nadelen van Keltisch zeezout

Er zijn verschillende redenen waarom veel zout in eten niet goed is voor u. We beginnen met de nadelen van Keltisch zeezout eten en dan voornamelijk wanneer u teveel van het goede gebruikt. Zout zorgt ervoor dat het vocht in uw lichaam vasthoudt. Wat dit precies betekent is dat u zich erg opgeblazen voelt en de neiging heeft om veel te drinken. Kan handig zijn op warme dagen wanneer u veel transpireert. Onthoud dat er al veel zout in producten zit die wij als mens elke dag op ons bord leggen. Op langere termijn zout nuttigen kan tot hart- en vaatziekten leiden.

Voordelen van zout eten is dat het de vochtregulering in een persoon balanceert. Je hebt zout nodig om te overleven.

Diëtiste raadplegen

Twijfelt u aan uw voedingspatroon en weet u niet welke alledaagse producten teveel zout bevatten dan kunt u een diëtiste om voedingsadvies vragen. Uw dokter verwijst u door wanneer u graag uw voeding gebalanceerd en voedzaam elke dag wilt hebben. Veel mensen kampen met dit probleem en is dus geen raar idee.